Hrskavi Krompir
Hrskavi krompir za koji ću postaviti recept sam pravio kao prilog uz Bečku šniclu (recept možete videti klikom na link) takodje sam iskristio vodu u kojoj se kuvao krompir da napravim i Brzu Čorbu (recept možete videti klikom na link) za koju sam recept postavio u posebnu kategoriju Čorbe/Supe radi bolje preglednosti.
Sastojici potrebni za pripremanje hrskavog krompira:
1. Krompir 1.5 kilograma
2. Prezla domaća ( samleveni stari hleb)
3. So kuhinjska
Priprema hrskavog krompira
1. Krompir operemo, oljuštimo i isečemo na četvrtine
2. U lonac sipamo toplu vodu, malo posolimo i dodamo krompir
3. Od trenutka kada voda počne da ključa kuvamo 10 minuta, proveravmo viljuškom da li je kuvan (ako viljuška relativno lako ulazi u krompir kuvano je). Krompir ne sme da se prekuva i bude jako mekan.
4. Postavimo cediljku i procedimo krompir ( ako želite da pravite čorbu sačuvajte vodu, dodavanjem posude ispod cediljke)
5. Ocedjeni krompir uvaljamo u prezlu i slažemo u tepsiju za pečenje
Možemo još malo posuti sa prezlom od gore
6. Stavljamo tepsiju u zagrejanu rernu (180 stepeni)
7. Pečemo krompir dok ne porumeni
8. Serviramo
Prijatno
Troškovnik za hrskavi krompir se nalazi na stranici jela Bečka šnicla