Brza Čorba

Brzu Čorbu za koji ću postaviti recept napravio sam dok sam pripremao Bečku šniclu (recept možete videti klikom na link) za pripremu brze čorbe sam iskristio vodu u kojoj se kuvao krompir koji je bio prilog uz jelo (recept za Hrskavi Krompir možete videti klikom na link) za koji sam recept postavio u posebnu kategoriju Prilozi radi bolje preglednosti.

Sastojici potrebni za pripremanje Brze Čorbe

1. Voda u kojoj se kuvao krompir

Voda u kojoj se kuvao krompir

Voda u kojoj se kuvao krompir

2. Crni luk 1/2 glavice

Crni luk 1/2 glavice

Crni luk 1/2 glavice

3. Šargarepa 1 komad, Krompir 1 komad

Šargarepa 1 komad krompir 1 komad oljušteni

Šargarepa 1 komad krompir 1 komad oljušteni

4. Supa 1 kocka

Supa kocka

Supa kocka

5. Peršun list iseckan sitno sitno, sveži ili sušeni iz kesice

Peršun list sveži iseckan

Peršun list sveži iseckan

Priprema brze čorbe

1. Na kockice isečemo jednu šagarepu i jedan manji krompir, polovinu glavice crnog luka presečemo na pola i ubacimo u lonac sa vodom u kojoj se prethodno kuvao krompir.

Voda u kojoj se kuvao krompir šatgarepa krompir crni luk

Voda u kojoj se kuvao krompir šatgarepa krompir crni luk

Uključimo ringlu na 9 dok ne počne da ključa zatim smanjimo na 4 i kuvamo dok povrće ne omekša (proverimo viljuškom, ako lagano ulazi kuvano je), ubacimo kocku supe i kuvamo još 5-6 minuta

2. Serviramo u duboki tanjir ili posudu i pospemo iseckanim peršunovim listom

Brza čorba servirana

Brza čorba servirana

Prijatno

Troškovnik za brzu čorbu se nalazi na stranici jela Bečka šnicla